Blev en bloggpaus, men tillbaka nu igen

Tog en bloggpaus, det var inget planerat, det blev bara så.

Har haft en liten svacka ett tag men nu börjar jag ta mig upp igen och förhoppningsvis fortsätter jag :)


Det har hänt mycket här i världen och det är hemskt att sitta här i sin lägenhet och inte kan göra göra för att hjälpa.


Norge hade en dramatisk dag, och det skadade runt tankar och känslor hos alla människor. Tankarna har varit hos dom drabbade och deras nära och kära.
Torkan i afrika får mig att gråta, alla dessa människor som inte få i sig tillräckligt med vätska och mat. Alla föräldrar som ser sina barn svälta och torka, det finns inga ord. Att se bilder på små barn som är som vandrade skelett det får mitt hjärta att krossas. Jag önskar jag kunde göra något.Utöver allt detta hemska som händer och har hänt så måste man se allt positivt som händer i världen. Men vart ska man se detta? Allt man läser om i tidningar är bara hemska saker, finns det inte något bra som händer som man kan skriva om? Finns det inget hopp dom kan ge oss läsare ?


Är det någon som kan skriva något bra som har hänt i sitt liv nyligen eller något bra som har hänt i världen ?
Jag vill veta :)

10 steg till bättre självkänsla!

7 Du duger!
Det är omodernt att känna sig otillräcklig, lägg av med det! Tänk i stället ”jag är en härlig en som gör så gott jag kan och det räcker verkligen!” Det säkraste sättet att slippa riskera och bränna ut sig är just att mata oss själva, med tankar som ”att det vi gör och är duger”. Självklart ska vi sätta mål för oss själva men vi ska inte bestämma vårt värde beroende på hur snabbt vi lyckas uppnå de. Personer som riskerar att gå in i väggen matar sig själv med tankar som att de är otillräckliga och styrs ofta av självcentrerade rädslor. Vad vi tänker är viktigt, våra tankar blir våra känslor, våra tankar blir våra handlingar.
Och våra handlingar är ju den delen av vårt eget liv som vi själv påverkar. Vi behöver med andra ord ta ansvar för våra egna tankar för att få en god självkänsla.
7 Du duger!


Det är omodernt att känna sig otillräcklig, lägg av med det! Tänk i stället ”jag är en härlig en som gör så gott jag kan och det räcker verkligen!” Det säkraste sättet att slippa riskera och bränna ut sig är just att mata oss själva, med tankar som ”att det vi gör och är duger”. Självklart ska vi sätta mål för oss själva men vi ska inte bestämma vårt värde beroende på hur snabbt vi lyckas uppnå de.

Personer som riskerar att gå in i väggen matar sig själv med tankar som att de är otillräckliga och styrs ofta av självcentrerade rädslor. Vad vi tänker är viktigt, våra tankar blir våra känslor, våra tankar blir våra handlingar.
Och våra handlingar är ju den delen av vårt eget liv som vi själv påverkar. Vi behöver med andra ord ta ansvar för våra egna tankar för att få en god självkänsla.

10 steg till bättre självkänla!

Jag har vart lite kass på att skriva in resten av stegen, men här kommer nummer 6

6 Var bussig mot dig själv!


Vi behöver behandla oss själva som om vi var någon vi faktiskt tycker om. Många behandlar sig själva illa. Om du är ledsen för att du misslyckats med något, till exempel på jobbet, så kanske du skriker i ditt eget huvud, kallar dig själv för pucko, medan du aldrig skulle säga det till nån annan som gjorde samma misstag. I stället skulle du, helt riktigt, säga till dem att det säkert låter värre än det är och att hon/han snart kommer kunna skratta åt det. Gör samma sak för dig själv! Behandla dig själv som någon du tycker om och njut av de 97procent som var fantastiska och oroa dig inte över de 3 procent som gick sådär.
6 Var bussig mot dig själv!


Vi behöver behandla oss själva som om vi var någon vi faktiskt tycker om. Många behandlar sig själva illa. Om du är ledsen för att du misslyckats med något, till exempel på jobbet, så kanske du skriker i ditt eget huvud, kallar dig själv för pucko, medan du aldrig skulle säga det till nån annan som gjorde samma misstag. I stället skulle du, helt riktigt, säga till dem att det säkert låter värre än det är och att hon/han snart kommer kunna skratta åt det. Gör samma sak för dig själv! Behandla dig själv som någon du tycker om och njut av de 97procent som var fantastiska och oroa dig inte över de 3 procent som gick sådär.

En härlig bild :)

Tog en härlig bild på svärmors hund i helgen :PHehe visst är den klockren ? :)

Shopping!!

Efter ett tag tålamod med min hemska dator så har jag nu äntligen inskaffat en ny :):)
Det blev en Sony Vaio :)
Är extremt nöjd med den :)
Hittar inte riktigt tagenterna ännu, men det kommer:P hehe

Something

Då har man slutat men ändå sitter man kvar här. Älskar verkligen att dom ställer in endel bussar under sommaren.
Vad händer idag då ? Vet bara att jag ska få hem min älskling idag :) Ska käka lite mat, men vad vet jag inte riktigt ännu, bara det blir mat, är döhungrig.

Hade inte någon mat mig idag bara för att jag hade en dag igår då jag inte kunde äta knappt. Jag är inte sjuk eller något sånt så ni vet :P haha Det är bara sån jag är och alltid har vart. Så idag är jag extra hungrig och inte har haft någon mat med mig och det tycker inte min stackars mage om. Men den blir väl glad sen :)

Har en massa jag borde göra men vart ska man börja?? Blir bara kaos i huvudet på mig och det är extremt jobbigt och då blir det ju så att man inte gör något, slänger sig i soffan och slänger på ett avsnitt från en serie.
Men dagens mål idag är att jag ska ha rensat alla papper. Det är iaf en början. Det bestämde jag nu :P hehe

Det är ca en timme kvar tills bussen går och vad ska man hitta på ? Jag har inget att göra här men massor hemma :P Det brukar alltid vara så.

Nä nu får väl jag sätta mig och pussla lite på nätet :)

Hej svejs

Pressure

Känner en enorm press, ifrån allt.
Samhället är nog den största boven hos alla, man ska ha det nyaste man ska ha råd med att gå ut på krogen, gå på bio, åka på semester med mera. Det är helt sjukt, att man ska känna den pressen att ha råd med detta. Jag tänker på dessa stackars barnfamiljer. Jag tror att personlig konkurs är väldigt vanligt nu för tiden och det gör mig väldigt rädd..

Jag har en flytt som kommer om ca 2½ månad, och jag börjar känna mig lite stressad, har massa att göra, som att packa det klart :P haha Sen så ska man ju rensa samtidigt och det tar ju sin tid. Sen så måste jag tapetsera på endel ställen i lägenheten eftersom mina katter är som apor :P haha Men som tur är så är det bara på fyra ställen.
Sen så är det ju så att man måste ringa och göra flyttanmälan, som internet och telefon och det kan man ju inte göra än för man vet ju inte när man kan flytta in, och så ska man säga upp elen också men det vet jag inte riktigt när man gör. Men det får man ta reda på.Sen är det den största pressen personligen, det är jobb! Jag måste ha jobb. Jag har vart arbetslös nu två månader efter att jag jobbade i ca 3 månader, och jag kommer ihåg sista dagen på jobbet, det var hemskt, jag hade sådan panik för att jag var utan jobb igen, jag var tvungen och gå till arbetsförmedlingen igen. Att sitta hemma utan ett jobb är extremt jobbigt, man lever på normen som är precis att man klarar sig, man kan knappt göra något.

Tänk om man fick svar ifrån en arbetsansökan snart. Då skulle det bli lite ljusare i livet.

10 steg till bättre självkänsla

5 Leva som du lär

Hur präktigt det än kan låta så behöver vi göra vad vi kan för att leva som vi lär om vi vill ha en god självkänsla.
Ta reda på dina egna normer och värderingar – vad är rätt och riktigt för dig?

Gör sedan vad du kan för att leva efter dessa. Om du tycker att skitsnack inte är okej men ändå snackar skit så kommer det påverka din självkänsla negativt.

Alla saker vi gör mot våra egna normer äter självkänsla.
Visst går alla går emot sina normer lite då och då, men det är viktigt att ta ansvar och därför behöver vi känna till vilka normer och värderingar vi själva har.
Väntar..

Sitter på pomona och väntar på att tiden ska gå så jag kan gå till the buss :) Hem och städa! Måste verkligen det, får se om det finns något men kan packa med :) Sen kommer älsklingen och äter me mig, sen har han bara tid med sitt förråd :P Men det är ju bra det :)

Ska också rensa och packa om i förrådet, men det blir inte förän i början av nästa vecka då morsan är med och hjälper Jimmi att få mig att slänga saker :P hehe

Måste fixa lådor också, men det brukar man kunna få tag på någonstanns :)

Ne nu får väl jag börjar bege mig mot bussen :)

Ha en underbar dag :)

Dåliga och bra

Alla har vi dåliga och bra dagar, men hur klarar vi av dom ?

Ibland när man har en riktigt, riktigt dålig dag så känns det som om jorden håller på att gå under, att alla man har försvinner mer och mer. Det är en hemsk känsla som jag tror alla har känt någon gång.


Vad gör man när man har en dålig dag, vi gör ju olika det klart.

Jag sitter och lyssnar på sorgsen musik och kollar på sorgsna filmer.
Man mår så dåligt den dagen.
Men det sjuka är att när man vaknar upp dagen efter så lever man livet som om det aldrig har hänt.Så hur gör man för att överleva en dålig dag.1. Inte vara bland negativa människor.


2. Försök gör något du kan känna dig stolt över.


3. KRAMAR! Många kramar!Första doppet :)

Ihelgen blev det första doppet :)

I lilla brevik där vättern rinner. Dock var det jäkligt kallt:P

Men efteråt så blev man en helt ny människa. :)

Älsklingen ♥


hahaha va hemsk jag ser ut, men det gör man väl när man badat ;)


Syrran va nöjd med doppet :)


Mamma va så nöjd så hon posade framför "kameran" :P heheNär vi kom hem sen så slängde jag o och älsklingen oss i morsans lilla pool :):) Mycket varmare! ;)

Nu så nu är det klart :)

Igår kom kontraktet :):) Woho så nu är det påskrivet och skickat och förmodligen så får dom papprena idag :)

Gick även ner och sa upp min lägenhet, så nu hoppas jag på att dom som bor i lägenheten vi ska flytta till kan flytta tidigare annars blir vi hemlösa ett tag :P haha
Det är mindre än tre månader kvar nu och jag måste börja packa! Panik :P

Det kommer även bli en massa rensande också. och det lär ju behövas :P

Det är bara lådorna som fattas nu, men det går o fixa på ett eller annat sätt :P

Hej svejs :)

RSS 2.0