Nyttiga Våfflor ♥

ca 5st


1dl Dinkelsikt
½ dl Fullkornsdinkel
1.5 dl Havremjölk

1 nyda salt

1st ägg

1 msk rapsolja



Blanda sikt och fullkornsmjöl med saltet i en bunke.
Blanda ned mjölken och vispa till en slät smet.
Ta äggen och separera gulan från vitan.
Vispa samman gulan med rapsoljan och häll ned i smeten.
Låt stå och dra ca 10-20 min. (jag brukar blanda gulan och rapsoljan direkt i smeten)
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned försiktigt i smeten.
Börja grädda våfflorna.


Till våfflorna brukar jag ha bär till och ibland grädde också.
2010-07-14 @ 15:23:35 Mat Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

bloglovin

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0